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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja; Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  15/10/2018
Data da última atualização:  18/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CZAIKOSKI, K.; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; SILVA, J. B. da; IDA, E. I.
Afiliação:  UNICENTRO, GUARAPUAVA, PR; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; UEL; UEL.
Título:  Physicochemical characteristics of canned vegetable-type soybean processed with zinc at different pasteurization times.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 53, n. 7, p. 840-848, 2018.
DOI:  10.1590/S0100-204X2018000700008
Idioma:  Inglês
Português
Notas:  Título em português: Características físico-químicas de soja tipo vegetal em conserva, processada com zinco em diferentes tempos de pasteurização.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effects of zinc concentration in acidified brine and of pasteurization time on the zinc content, color, and physicochemical and microbiological characteristics of canned vegetable-type soybean (Glycine max). The 22 central composite rotational design (CCRD) was used, with zinc concentration in the acidified brine and duration of pasteurization as variables, resulting in 12 assays. A canning formulation was developed and compared with canned-vegetable type soybean without zinc and with fresh-vegetable type soybean, with microbiological evaluation. Zinc addition within the limits defined by Food and Drug Administration (≤75 ppm) does not affect the physicochemical and microbiological haracteristics of canned grains, subjected to 10 min pasteurization. Acidified brine containing zinc increases the content of isoflavone glycosides, decreases the content of malonyl glycosides, and has lower-sucrose and stachyose contents than fresh grains. Zinc addition does not significantly influence the color of grains.
Palavras-Chave:  Edamame; Isoflavona; Oligossacarídeo; Oligossacharides; Processamento térmico; Thermal processing.
Thesagro:  Glycine Max; Pasteurização; Soja; Tratamento Térmico.
Thesaurus Nal:  Isoflavones; Oligosaccharides; Physicochemical properties; Soybeans.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184589/1/Physicochemical-PAB-2018.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184597/1/Physicochemical-characeristics-of-canned.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE63187 - 1UPEAP - DD
CNPSO38993 - 1UPCAP - DD
CNPT44390 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  13/09/2017
Data da última atualização:  13/09/2017
Autoria:  REZENDE, M. P. G. de; FERRAZ, P. C.; CARNEIRO, P. L. S.; MALHADO, C. H. M.
Afiliação:  Marcos Paulo Gonçalves de Rezende, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia - Uesb/Campus de Itapetinga; Paulo Costa Ferraz, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia - Uesb/Campus de Itapetinga; Paulo Luiz Souza Carneiro, Uesb/Departamento de Ciências Biológicas; Carlos Henrique Mendes Malhado, Uesb/Departamento de Ciências Biológicas.
Título:  Phenotypic diversity in buffalo cows of the Jafarabadi, Murrah, and Mediterranean breeds.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 8, p. 663-669, fev. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Diversidade fenotípica em búfalas Jafarabadi, Murrah e Mediterrâneo.
Conteúdo:  The objective of this work was to estimate the phenotypic diversity in Jafarabadi, Murrah, and Mediterranean buffalo cows (Bubalus bubalis). Thoracic perimeter, withers-and-rump height, body length, and biiliac, external biischiatic, external ilioischiatic, sacropubic, and mean biiliac diameters were measured. The following indexes were calculated: anamorphosis index, pelvic index, withers-to-rump ratio, body index, lateral-body index, relative body index, body capacity indexes 1 and 2, transversal pelvic index, longitudinal pelvic index, and thoracic-perimeter-to-withers ratio index. The effect of breed was evaluated using univariate (mean tests) and multivariate (size-free discriminant analysis and Fisher?s linear discriminant function) analyses. The diversity among the breeds and their correlation with the variables were also evaluated using biplot graphs developed from principal component analysis. The breeds evaluated show a rectilinear, midline body model with similar capacity of muscular tissue development in body parts from which the most valuable cuts are extracted, and intermediate suitability for meat and milk production. The Jafarabadi breed has a larger body size, with a rear portion wider than longer, while the Murrah and Mediterranean breeds show similar biotypes, mainly differentiated in the pelvic region.
Palavras-Chave:  Biometric measurements; Índices zootécnicos; Medidas biométricas; Pelvimetria; Pelvimetry; Zootechnical indexes.
Thesagro:  Bubalus bubalis.
Thesaurus NAL:  Buffaloes.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163773/1/Phenotypic-diversity-in-buffalo.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE61707 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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